Sähkösavuke ja lentomatkustus 4


Keskustelupalstoilla näkee paljon keskustelua sähkösavukkeesta ja lentomatkustamisesta. Saako sähkösavukkeita ottaa mukaan lennolle ja entä nikotiininesteet?

Yleisenä ohjeena on, että sähkösavukkeet saa ottaa mukaan lennolle. On syytä kuitenkin huomioida muutama asia.

Kaikki litium-akut ja laitteet tulee pakata joko käsimatkatavaroihin tai taskuihin, niitä ei saa laittaa ruumaan ollenkaan turvallisuussyistä. Myös lataaminen lennon aikana on kiellettyä.

Nikotiininesteet on hyvä olla alkuperäispullossa, jossa on alkuperäinen ehjä etiketti. Pakkaa nikotiininesteet minigrippussiin mahdollisten muiden nesteiden joukkoon. Maksimitilavuus yhdelle pullolle on 100ml ja kaikkien nestepullojen tulee yhdessä mahtua 1L Minigrip-pussiin. Nesteet voit myös kuljettaa ruumassa, mutta ota varuiksi ainakin yksi pullo käsimatkatavaroihin.

Olemme myös saaneet tietoomme, että joitakin nestepulloja on hävitetty turvatarkastuksessa, koska etiketissä on ollut myrkyllisyysikoni. Tarkista siis nikotiinipulloistasi, ettei niissä sitä ole, pullo on parempi ilman etikettiä, kuin etiketillä, jossa on myrkkyikoni.

Sähkösavukkeen tankit on syytä tyhjentää lennon ajaksi, sillä ilmanpaineen vaihtelu nousun ja laskun aikana voi saada tankin vuotamaan nesteet ulos. Useimpien lentoyhtiöiden lentokoneissa höyryttely on kiellettyä, sillä savun näköisen höyryn nouseminen penkkirivistössä saattaa aiheuttaa hämmennystä ja jopa paniikkia muissa kanssamatkustajissa. Ota siis muutkin huomioon ja jätä höyryttely lentokentille.

Sähkösavukkeita on satoja eri malleja ja osa saattaa näyttää epäilyttävältä turvatarkastuksen henkilökunnalle. Tästä syystä saatat saada turvatarkastuksessa kysymyksen: ”Mikä tuo on?”. Henkilökunta on kuitenkin saanut ohjeistukset sähkösavukkeista eikä ongelmaa ole, kunhan rauhallisesti selität, että kyseessä on sähkösavuke. Mikäli henkilökunta on vielä epäileväinen, voit pyytää lupaa näyttää kuinka se toimii.

Monissa maissa sähkösavukkeiden tai nikotiininesteiden myynti on kiellettyä, mutta sähkösavukkeen mukaan ottaminen kuitenkin sallittua. Tiedossamme on ainoastaan kaksi kohdetta, joihin sähkösavukkeen mukaan ottaminen on kiellettyä. Nämä ovat Singapore ja Hong Kong.

Mikäli olet epävarma saako maahan viedä sähkösavukkeita, voit ottaa yhteyttä maan suurlähetystöön ja kysyä asiaa.


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

4 ajatuksia aiheesta “Sähkösavuke ja lentomatkustus

 • sini virta

  heei eli kun täällä nyt puhutaan sähkötupakasta niin halusin kysyy, että miten ne on auttanut lopettamiseen? onko ne kaikki osien vaihdot ja nesteet hankalaa hommaa? Ite oon polttanut nyt tässä tosi kauan, ja tuttu suositteli sähkötupakkaa, esimerkiksi http://www.paulsaar.com tai http://www.siu.fi ?

  T: halukas lopettamaan!

  • Juhani Orelma

   Esimerkiksi Euroopassa on auttanut miljoonia ihmisiä lopettamaan, kunhan sitä käyttää aktiivisesti. Kaikille ei toki sovi, mutta kannattaa kuitenkin kokeilla 🙂 Nesteiden ja osien kanssa on tietysti oma hommansa, mutta ei mitenkään erityisen vaikeata tai ylitsepääsemätöntä, etenkin jos hommaa helpon laitteen. Suosittelen käymäään esimerkiksi jossain liikkeessä, jossa voidaan sitten neuvoa tarkemmin ja pääsee ihan kädestä pitäen näkemään ja kokeilemaan.

 • Timo Virtanen

  Thaimaahan sähkötupakin tuonti myös kiellettyä ja sen hallussapito ja käyttö.
  Voi tula todella isojakin ongelmia vuosien vankeudesta isoihin sakkoihin.