Sähkötupakka suosituin lopettamiskeino Iso-Britanniassa – jo 1.3miljoonaa höyryttelijää.


Vaikka sähkötupakka on vasta alkutaipaleellaan, on siitä tullut jo suosituin tupakoinnin lopettamisessa auttava tuote – Iso-Britanniassa on arvioiden mukaan jo yli 1.3 miljoonaa käyttäjää.

Viimeisimpien saatavilla olevien tuloksien perusteella yli 25% tupakoinnin lopettamista tavoittelevista on siirtynyt höyryttelyyn, tehden siitä suositumman kuin nikotiinispray, laastarit ja purukumi.

Sähkötupakan suosion takana on mitä todennäköisimmin ”tekemisen” ja näkyvän höyryn lisäksi kasvava määrä positiivisiä tutkimustuloksia niin yksityisiltä kuin julkisiltakin tahoilta. Dr. Lynne Dawkins on teettämänsä tutkimuksen perusteella havainnut höyryttelijöiden määrän lähteneen rajuun kasvuun 2009 heinäkuun jälkeen – käyttäjämäärien tuplaantuessa vuosi toisensa perään.

Nicolites edustaja on kommentoinut lukuja seuraavasti ; ”Koska e-nesteitä on saatavilla eri vahvuisina, on käyttäjän helpompi kontrolloida nikotiinin annostelua. Tätä voidaan käyttää myös hyödyksi asteittaisessa määrien tiputtamisessa ja lopulta helpottamaan lopettamisessa.”

Tästä huolimatta sähkötupakkakauppiaat Iso-Britanniassa eivät mainosta tuotetta tupakoinnin lopettamisen apuvälineenä. Tämä koettaisiin lääketieteellisenä väittämänä ja vaatisi silloin lääkemyyntilisenssin.

Sähkötupakan suurin kilpailija on edelleen oikea tupakka, muiden nikotiinikorvaustuotteiden sijaan. ECITA:n (Electronic Cigarette Industry Trade Association) mukaan sähkötupakan pakottaminen lääkeluokiteltujen tuotteiden kanssa samaan kategoriaan vähentäisi sen mahdollisuuksia kilpailla perinteistä tupakkaa vastaan vaihtoehtoisena tuotteena.

Peter Beckett (ECITA:n edustaja) sanoi haastattelussa ; ”Sähkötupakka on suunniteltu auttamaan heitä jotka eivät pysty tai halua lopettaa nikotiinin käyttämistä kokonaan. Sähkötupakka selkeästi kilpailee tupakan kanssa monine samankaltaisuuksineen, kuitenkin ilman useita palamisesta aiheutuvia myrkkyjä ja karsinogeenejä joita löytyy tupakasta.

 

Wells Fargon ennusteen mukaan sähkötupakka saattaa syrjäyttää normaalin tupakan jo seuraavan vuosikymmenen sisällä, voitto kansanterveydelle ilman lisäkuluja veronmaksajille.

 

Jos MHRA:n ja Euroopan Unionion ehdotus lääkeaineluokittelusta menee läpi sellaisenaan, tekisisi se saatavuudesta huomattavasti vaikeampaa ja samalla palauttaen tupakoinnin ensimmäiseksi vaihtoehdoksi monille. Tämä puolestaan kasvattaisi tupakoinnista aiheutuneiden kuolemien määrää, koska ihmisillä ei enää olisi helposti saatavilla olevaa ja toimivaa vaihtoehtoa.”

Lähde : The Information Daily

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *