Hana Modz vaatii Dailey Vape Stealsiltä $150 000 tuotemerkkiloukkauksista


Ensimmäinen klooneihin kohdistuva oikeustaisto on käynnissä Texasin osavaltiossa Yhdysvalloissa, missä Hana Modz syytää Dailey Vape Stealsiä tuotemerkkiloukkauksista myymällä ja tuomalla maahan Hana Modz DNA -kopioita Kiinasta.

Dailey Vape Stealsiä syytetään mm. Hana Modz LLC:n tuotemerkin (logon) käytöstä tuotteissa ja markkinoinnissa niin verkkosivuillaan kuin sosiaalisessa mediassa.

Hana Modz hakee kipurahaa oikeusteitse yhteensä 150 000 Yhdysvaltain dollarin arvosta, sekä sen lisäksi muita toimenpiteistä aiheutuneita kuluja.

Kyseessä on ensimmäinen julkisuutta saanut tekijänoikeuskanne jatkuvan kalliimman hintaluokan tuotteiden kopioimisen estämiseksi ja oikeuden päätös Texasissa antaa varmasti suuntaa, mihin suuntaan tämä on kääntymässä. Kiinan tuotannon estäminen on monella eri alalla todettu silkaksi mahdottomuudeksi, mutta tälläisillä toimilla tekijänoikeudet omistava taho pystyy varmasti hillitsemään maahantuontia ja verkkomyyntiä, ainakin Yhdysvalloissa.

Yhdysvallat on kuitenkin suurin yksittäinen markkina-alue ja mikäli kloonien myymistä ja maahantuontia pystytään rajoittamaan merkittävästi, vaikuttaa se myös Kiinan tuotantoon.

Euroopassa ei toistaiseksi olla kohdattu oikeusasteelle menneitä tekijänoikeussyytöksiä.

Julkinen haaste on luettavissa täältä.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *