New Yorkiläisiä uhkaa e-nesteiden myyntikielto


New Yorkin osavaltion höyryttelijöitä kenties uhkaa Yhdysvaltojen tähän mennessä rankin sääntely, sillä e-nesteiden myyntikieltoon johtava esitys läpäisi osavaltion senaatin käsittelyn ja siirtyy seuraavaksi osavaltion edustajainhuoneen äänestykseen.

New Yorkissa on tällä hetkellä voimassa kielto e-nesteiden myymiselle alaikäisille ja mikäli äänestystulos puoltaa ehdotusta, muuttuu kielto koskemaan kaikkia, myös täysi-ikäisiä.

Tämä tarkoittaa sitä, että kymmenien tuhansien tuotteiden myynti tehdään laittomaksi New Yorkin osavaltion sisällä ja yli sadan höyryttelytarvikkeita myyvän yrityksen toiminta tehdään lähes mahdottomaksi, sillä kielto koskee nesteen myymistä, myymiseksi saattamista ja antamista.

New Yorkin höyryttelijät pyrkivätkin nyt saamaan osavaltion kuvernöörin käyttämään veto-oikeuttaan esityksen hylkäämiseksi sekä vaikuttamaan edustajiston äänestyskäyttäytymiseen ottamalla heihin yhteyttä henkilökohtaisesti.

Voit lukea koko lakiehdotuksen täältä: Bill S6939B-2013

Päivitys 20.06.2014: New Yorkin osavaltion edustajainhuone lykkäsi asian käsittelyn ensivuoteen vahvan höyryttelijöiden painostuksen jälkeen. CASAA:n (The Consumer Advocates for Smoke-free Alternatives Association) mielestä tämä on tärkeä voitto ja tietää kuolemaa e-nesteet kieltävälle esitykselle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *