Korjattavat höyrystimet – Ongelma vai ratkaisu?


Paneudun tässä kirjoituksessa asiaan, joka todella on häirinnyt minua jo useamman päivän ajan. Olen saanut Vapersin yhteydenottolomakkeella useita kysymyksiä vastuksen rakentamisesta höyrystimeen, vaikka koko palautelomake ei ole alun perin ollutkaan tukitarkoituksessa käyttäjille, mutta tästä lähtien saa sitä olla.

Ihmiset ovat alkaneet yhä herkemmin saamaan kokeneemmilta höyryttelijöiltä höyrystinsuositukseksi korjattavan höyrystimen. Höyrystimen, joka ei ole valmis suoraan paketista ja jonka rakentaminen toimintakuntoon vaatii ohjeita, opastusta ja pidemmän oppimiskäyrän. Höyrystimen, jonka käyttäminen vaatii sähköopin tietotaitoa tai vähintäänkin ohmin lain ymmärtämistä. Höyrystimen, joka väärin kasattuna aiheuttaa varsinkin mekaanisella modilla käytettynä hengenvaaran niin itselle kuin lähistössä oleville ihmiselle sekä asettaa uhan koko Suomen höyryttely-yhteisölle.

Yhdysvaltalaisen nesteisiin keskittyneen yrityksen Zampleboxin Tony Madnarano loi mielestäni loistavan vertauskuvan korjattavista höyrystimistä. ”Ne ovat kuin formuloita, joiden tärkein tehtävä on tuottaa maksimi suorituskyky hinnalla millä hyvänsä ja niiden käsittelemiseen ja ajamiseen vaaditaan tietotaitoa ja kokemusta, mutta jos niitä voi ostaa kuka tahansa Fastechiltä 25 euroon, ruumiita tulee varmasti”.

Korjattavat atomisaattorit ovat ehdottomasti määränneet suunnan ja nostaneet rimaa valmishöyrystimille koko höyryttelyhistorian ajan. Ne luovat standardit ja tavoitteet sekä auttavat meitä ymmärtämään minkälainen on paras siihen asti saatu höyry, toimien suunnannäyttäjänä koko alalle. Jos haluat parhaimmat mahdolliset höyryt, saat ne ehdottomasti korjattavalla höyrystimellä, mutta tarvitset siihen tietotaitoa ja kokemusta.

Vaikka me monet olemme havainneet selkeän tason nousun höyryissä korjattavilla höyrystimillä ja koemme ne itselle ainoina tyydyttävinä höyryinä, emme voi neuvoa aloittelevaa höyryttelijää oikaisemaan suoraan näihin, sillä silloin häneltä jää myös pois kaikki se tietotaito, jota rakentamiseen tarvitaan. Varsinkin täällä Suomessa tämä on asia, johon meidän höyryttelijöiden pitäisi kiinnittää huomiota, sillä täällä laitteiden ja höyrystimien pääasiallinen hankintakeino on netistä tilaaminen, toisin kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa, jossa kivijalkakauppoja on useita jokaisessa kaupungissa ja jossa käyttäjä saa perusteellisen opastuksen laitteiden käyttöön ennen aloittamista.

Markkinoilta löytyy nykyisin valtava määrä myös hyviä valmislaitteita, joita ei tarvitse kuin ladata ja tankata. Tiedän kolme vuotta ensimmäisen laitteensa ostavia palvelleena, että laitteet, joiden kanssa sinun tarvitsee mahdollisimman vähän miettiä ja opetella, ovat kaikista tehokkaimpia tupakanpolton lopettamisessa. Tupakoitsija, joka haluaa omasta tahdostaan päästä eroon tupakasta höyryillä, ei kaipaa asioiden ”mistä tilata nikotiininesteet”, ”kuinka paljon saan tilata”, ”mikä nikotiinipitoisuus on paras”, ”miksi laitteet maksaa niin paljon” pohdiskelun lisäksi vielä mietittäväkseen mitä eroa on 0.25, 0.32 ja 0.5mm langalla höyryihin, kuinka monta kieppiä sitä laitetaan ja miksi se ei toimi mun eGossa.

Monet uudet käyttäjät hieman häpeilevät tietämättömyyttään, eivätkä kysy julkisesti neuvoa mieltä askarruttaviin asioihin, josta on hyvänä esimerkkinä kysymystulva vapersin yhteydenottolomakkeen kautta. Enkä ymmärrä missä vaiheessa Suomen höyryttely-yhteisöt ovat muuttuneet tilanteeseen, jossa uudet höyryttelijät pelkäävät joutuvansa hieman jopa naurunalaiseksi kysyessään jotain kokeneemmilta.

Joten hyvät höyryttelyn ystävät, suositelkaa uusille höyryttelijöille käyttövalmiina laitteita, joiden käyttö on turvallisempaa ja huolettomampaa, ennen kuin me annamme Iltalehdelle mahdollisuuden kirjoittaa tarinasta, joka johti 4 sormen ja näön menetykseen.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *