Kyselytutkimus: Sähkötupakka ei ole portti tupakointiin


Englannin tuore kyselytutkimus on osoittanut muiden tutkimusten tapaan, että sähkösavukkeiden käyttö keskittyy vahvasti tupakoitsijoihin ja entisiin tupakoitsijoihin. Kyselyyn osallistui 8795 aikuista ja 2185 lasta.

Terveyskyselyssä huomattiin, että vain noin 1% kyselyyn vastanneista henkilöistä, jotka eivät olleet koskaan tupakoineet, olivat kokeillut sähkösavuketta. 29% tupakoitsijoista oli kokeillut sähkösavuketta ja 6% entisistä tupakoitsijoista.

Tämä Englannin terveyskysely on linjassa muiden vastaavien kyselyihin tuloksiin, jotka osoittavat, että sähkösavukkeiden käyttö on todella marginaalista ei-tupakoitsevien keskuudessa.

Englannin ASH:n johtaja Deborah Arnott korostaa lausunnossaan, että on äärimmäisen tärkeää jatkaa sähkösavukkeiden käytön seuraamista sekä aikuisten että lasten osalta, mutta toistaiseksi ei ole todisteita sille, että sähkösavukkeet olisivat portti tupakointiin.

Suomessa on viimeaikoina kampanjoitu voimakkaasti sähkösavukkeita vastaan niin Suomen ASH:n, Lääkärit tupakkaa vastaan, THL:n kuin Valviran toimesta ja yksi suurimmista argumenteista on ollut se, että sähkösavukkeiden käyttö johtaisi nuorten tupakointiin, joka näiden tuoreimpien kyselytutkimuksien mukaan on täysin väärä luulo.

Lähde: Reuters

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *