Iso-Britanniassa 2,6 miljoonaa höyryttelijää 3


Iso-Britannian ASH:in toukokuussa julkistamien tilastojen mukaan sähkösavukkeiden käyttäjäkunta on noussut brittiläisen aikuisväestön keskuudessa vuoden aikana 2,1 miljoonasta 2,6 miljoonaan.

Käyttäjäkunnasta 1,1 miljoonaa käyttää pelkästään sähkösavukkeita loppujen käyttäessä rinnakkain sekä tupakkaa että sähkösavukkeita. Pääasiallinen syy sähkösavukkeiden käyttöön ensinmainitussa ryhmässä on tupakasta erossa pysyminen, jälkimmäisessä tupakoinnin vähentäminen tai lopettaminen.

Sähkösavukkeiden säännöllinen käyttö rajoittuu nykyisiin ja ex-tupakoitsijoihin. Sähkösavukkeiden käyttö entuudestaan tupakoimattomien keskuudessa on ASH:in selvityksen mukaan ”olematonta”, vaikka sähkösavukkeet tunnetaan suuren yleisön keskuudessa jo hyvin.

Käyttäjäkunnan kasvu on tapahtunut lähes yksinomaan tupakasta sähkösavukkeisiin kokonaan siirtyneiden keskuudessa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että n. 500.000 brittiä on lopettanut tupakoinnin sähkösavukkeiden avulla viime vuoden aikana.

Nuorison keskuudessa sähkösavukkeiden säännöllinen käyttö on ASH:in mukaan ”harvinaista ja rajoittuu miltei täysin tupakoitsijoiden tai aiemmin tupakoineiden keskuuteen”.

Iso-Britannian ASH:in puheenjohtaja, Deborah Arnott, ilmaisee tyytyväisyytensä sähkösavukkeiden avulla tupakasta eroon päässeiden määrän jatkuvaan kasvuun. Samaan aikaan hän on kuitenkin huolissaan siitä, että myös höyryttelyä virheellisesti tupakoinnin kanssa yhtä haitallisena pitävien ihmisten määrä on kasvanut viime vuodesta.

”Tämän virhekäsityksen leviäminen lannistaa monia tupakoitsijoita käyttämästä sähkösavukkeita tupakoinnin lopettamiseen ja saa heidät sen sijaan jatkamaan tupakointia, mikä on haitallista sekä heidän itsensä että heidän läheistensä terveydelle”, Arnott toteaa.

Lähteet:
http://www.ash.org.uk/files/documents/ASH_891.pdf
http://www.sciencetimes.com/articles/6634/20150524/e-cigs-versus-traditional-tobacco-whats-worse.htm

 


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

3 ajatuksia aiheesta “Iso-Britanniassa 2,6 miljoonaa höyryttelijää