VAPERS FINLAND RY HAKEE YHDISTYKSEEN AKTIIVITOIMIJOITA


Vapers Finland ry on vuodesta 2015 toiminut yhdistys höyryttelijän asialla. Yhdistys välittää ja kääntää suomeksi sähkösavukkeita koskevaa uutis- ja tutkimustietoa sekä pyrkii vaikuttamaan sähkösavukkeita koskevaan lainsäädäntöön. Olemme olleet asian tiimoilta yhteydessä eri medioihin ja terveystoimijoihin, mm. toimittaen uuteen tupakkalakiin liittyen lausunnot sosiaali- ja terveysministeriölle, eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle, valtiovarainministeriölle ja Valviralle. Lisäksi yhdistys on järjestänyt vuosittain Suomen suurimman höyryttelijöiden kokoontumistapahtuman, Vapefest Finlandin.

Suhteellisen uuden ilmiön ympärille kehittyneenä nuorena yhdistyksenä ongelmamme on aktiivisten toimijoiden puute. Tarve on sitäkin suurempi, koska palkkatyön ulkopuolella tapahtuva vapaaehtoistoiminta vaatii jo lähtökohtaisesti enemmän osallistujia kuin jos toimintaa voisi harjoittaa täysipäiväisesti: elämä vie jokaista omia latujaan, eikä siinä aina ole sijaa aktiiviselle järjestötoiminnalle.

Viimeksimainitusta syystä johtuen aktiivisten toimijoidemme määrä on tällä hetkellä tippunut niin alhaiseksi, että edessä on yhdistyksen lakkauttaminen, mikäli ydintoimijoita ei saada pian lisää. Tämä tarkoittaisi sitä, että höyryttelijöillä ei olisi Suomessa enää minkäänlaista julkista edustusta, vaan kaikki asiaa koskevat päätökset tultaisiin tekemään höyryttelijöitä itseään kuulematta.

Tämä tapahtuisi tilanteessa, missä kansalaisten, päättäjien ja terveystoimijoiden sähkösavuketietoutta olisi kaikin voimin edistettävä Suomessa nykyisellään vallitsevan sääntelymallin muuttamiseksi: sähkösavukkeiden sääntely Suomessa on tällä hetkellä epäsuhtaisinta koko Euroopassa. Missään muualla ei ole voimaansaatettu yhtäaikaisesti sekä makuainerajoitusta että etämyyntikieltoa. Missään muualla ei ole julistettu kansallista ”nikotiinittomuuden” tavoitetta, mikä on tupakointia korvaavien vähäriskisten nikotiinituotteiden saatavuutta jarruttavana ajatusmallina jyrkässä ristiriidassa terveysnäkökohdiltaan monin verroin tärkeämmän savuttomuuden päämäärän kanssa.

Tilanteeseen on kuitenkaan turha odottaa muutosta, jos lyömme hanskat tiskiin ja jätämme erittäin tehokkaasti järjestäytyneet sähkösavukkeiden vastaiset tahot asiassa ainoaksi julkiseksi puhetorveksi.

Vetoamme siis teihin, hyvät höyryttelijät ja muut tupakoinnin haittojen vähentämisen tärkeäksi kokevat kanssaihmiset: Suomen ainoa höyryttelijöiden asiaa ajava järjestö tarvitsee juuri Sinua!

Järjestötoiminnan ensimmäinen edellytys on täysimittainen hallitus, joten haemme yhdistykseen puheenjohtajaa sekä muuta hallituksen jäsenistöä. Kaipaamme myös kirjoittajia toimitukseen ja esiintymisvalmista henkilöä edustamaan yhdistystämme julkisuudessa.

Koska kyse on työn ja muun elämän ohella tapahtuvasta vapaaehtoistyöstä, toimintatapamme on hyvin joustava: jokainen toimii oman aikataulunsa mukaisesti eikä ketään painosteta tekemään määräänsä enempää. Aiempaa työ- tai järjestökokemusta ei tarvita, ainoastaan halua edistää höyryttelyn asemaa Suomessa.

Tule siis rohkeasti mukaan omana itsenäsi ja omalla tavallasi: kannetaan yhdessä kortemme kekoon höyryttelyn tulevaisuuden puolesta Suomessa!

Yhteydenotot:

info@vapers.fi

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *