Lakimies: sähkötupakka ei ole lääke


Lähinnä Britanniassa toimivien sähkötupakka-kauppiaiden yhdistys ECITA on pyytänyt lakimies Sir Francis Jacobs QC:ltä lausunnos siitä, kuuluvatko sähkötupakat oikeudellisesta näkökulmasta tulevaan tupakkadirektiiviin. Hänellä oli varsin yksimielinen vastaus, että ei. Perusteluina oli mm. se, että sähkötupakka ei täytä lääkkeen määritelmää, sillä sillä ei ole ihmistä hoitavia ominaisuuksia, jonka lääkkeen pitää täyttää. Itseasiassa sähkötupakka ei edes paranna nikotiiniriippuvuutta vaan pitää sitä yllä. Myöskin perusteluihin kuuluu neljä aiempaa oikeustapausta EU:n alueelta, joissa sama asia on todettu.

Keväällä EU:n lakiosasto JURI tuli myöskin samaan johtopäätökseen, että sähkötupakat eivät kuulu tupakkadirektiiviin. EU jatkaa direktiivin käsittelyä syyskuussa.

Koko lausunto on luettavissa ECITAN sivulta englanniksi:
http://www.ecita.org.uk/blog/?p=679

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *