Italiassa yritettiin saada sähkötupakalle oma vero


Italian hallitus suunnitteli omaa, korkeampaa veroastetta sähkötupakalle.

Italiassa on yli 2000 sähkötupakkakauppaa, jotka ovat tuoneet maahan yli 5000 työpaikkaa muutaman viimevuoden aikana. Suunniteltu veronkorotus olisi nostanut sähkötupakan hintaa sekä vaikeuttaa sähkötupakkakauppojen toimintaa. Massiamiliano Manchini, kansallisen elektronisen polttamisen yhdistyksen puheenjohtaja (National Association of Electronic Smoking, Anafe) arvioi, että mikäli suunniteltu veronkorotus olisi toteutunut, vähintään 60-70 prosenttia kaupoista joutuisi sulkemaan ovensa, mikä tarkoittaa jopa 3000 työpaikan menettämistä.

Italia on nostanut viimeaikoina roimasti veroja taantuman helpottamiseksi ja kulurakenteensa korjaamiseksi. Italian yleinen arvonlisävero on 22 prosenttia ja yritetty veronkorotus olisi nostanut sähkösavukkeiden veroprosentin huikeaan 58.5 prosenttiin.

Italialaiset eivät  kuitenkaan sulattaneet moista uudistusta ja saivat ehdotuksen kaatumaan useilla aloitteilla, adresseilla ja protesteilla.

Olisihan se ollut hullun kurista, että voimakkaasti kasvava ja hyvin työllistävä ala olisi ajettu ahdinkoon pelkällä veroahneudella.

Lähde: The Local (Italy)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *