Tupakkadirektiivin käsittely lykkääntyy


EU:n parlamentti on päättänyt lykätä ensiviikon täysistunnossa käsiteltäväksi tarkoitettua direktiiviä ainakin kuukaudella. Parlamentissä yksistään enemmistön muodostavat ryhmät EPP, ALDE ja ECR päättivät asiasta tänään.

Syiksi kerrotaan Saksassa järjestettävät vaalit sekä se, että ensiviikolla lomiltaan palaaville MEP:lle olisi jäänyt vain 3,5 päivää aikaa tutustua tuohon direktiiviehdotukseen. Lisäksi saksalaiset MEP:it eivät pysty osallistumaan tuohon kokoukseen vaalikiireiltään.

Direktiiviä ajava Linda McAvan syyttää lykkäyksestä twitterissä tupakkateollisuutta. Lisäksi hän teki massiivisen twitterpommin maanantai-iltana lähettäen kymmenisen twiittiä lyhyessä ajassa syyttäen lykkäyksestä tupakkateollisuutta.

Lähteet:
Simon Clark

Linda McAvanin twitterin kuvakaappaus no:1 ja twitterin kuvakaappaus no:2

MEP Nessa Childersin twitterin kuvakaappaus 1 ja 2

Dr Renate Sommerin FB-päivitys

Lisätty 4.9.2013 klo 18:28
MEP Nessa Childersin lehdistötiedote

Lisätty 5.9.2013 klo 13:40
Tupakkadirektiivin käsittelyä jatketaan 8.10.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *