Maku ratkaisee – Yli 2/3 höyryttelijöistä käyttää hedelmämakuja


Mediassa törmää yhä useammin virkamiesten huoliin sähkösavukkeissa käytettävien nesteiden makuaineista, mitkä houkuttelevat myös nuoria sähkötupakoinnin piiriin. Tämä on aiheuttanut jo Yhdysvalloissa lukemattomia lakialoitteita makuaineiden kieltämiseen eri osavaltioissa.

Todellisuudessa nämä maut ovat höyryttelijälle tärkeä osa taistessa tavallista tupakkaa vastaan, sillä tutkimuksen mukaan jopa puolet höyryttelijöistä on sitä mieltä, että makujen laaja kirjo auttaa hillitsemään heidän tupakanhimoaan ja yli kolmas osa oli sitä mieltä, että ilman makuja tupakanpolton lopettaminen tai vähentäminen olisi huomatavasti vaikeampaa.

Yli kaksi kolmesta eurooppalaisesta ja yhdysvaltalaisesta höyryttelijästä käyttää hedelmämakuja. Toisiksi yleisin makuryhmä höyryttelyssä on makeiset, joita käyttää jopa yli 60% täysi-ikäisistä höyryttelijöistä. Tupakkamakuja käyttää alle puolet, vaikka se on kaikista yleisin maku höyryttelyn aloituksessa.

Mielenkiintoinen havainto oli myös, että keskimäärin höyryttelijä käyttää päivittäisessä käytössään kolmea eri makua. Suurin syy tähän oli käyttäjien raportoimat makuhermojen turtumiset yksittäiseen makuun.

Nämä Dr. Farsanoksen yli 4000 höyryttelijän kattavan tutkimuksen tulokset vahvistavat sitä tosiseikkaa, että maut ovat erittäin tärkeässä osassa tupakanpolton lopettamisessa sähkösavukkeen avulla. Tutkimuksessa havaittiin myös makujen vaikuttavan merkittävästi ihmisten mielialaan ja hyvänolontunteeseen.

Havainnot tukevat hyvin myös verkkokauppa esmoke.fi:n makuaineiden myyntitilastoja, joiden mukaan myytävistä mausta lähes 3/4 on hedelmiä ja juomia., kun taas tupakkanesteiden osuus jää alle viidennekseen.

Verkkokaupassa ja myymälässä myytävien nesteiden myynti jakautuu seuraavasti:

  • Hedelmänesteet: 48%
  • Juomat ja ruuat: 26%
  • Tupakkanesteet: 17%
  • Menthol/Minttu:  9%

Yksittäisen verkkokaupan myyntitilastot eivät toki kerro koko totuutta, sillä kaupan tuotepanostuskin saattaa painottua tiettyihin luokkiin enemmän kuin toisiin, mutta ovat suuntaa antavia.

Mikäli englanninkieli taittuu edes välttävästi, suosittelen ottamaan joku päivä kupin hyvän makuista kahvia, siihen sopivat höyryt ja tutustumaan artikkelin lähteestä löytyvään tutkimukseen.

Lähde: Impact of Flavour Variability on Electronic Cigarette Use Experience

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *