Sähkösavukkeet vähentäneet tulipaloja


Sähkösavukkeet aiheuttavat tuoreimpien tilastojen mukaan huomattavasti vähemmän tulipaloja kuin perinteiset savukkeet. Iso-Britanniassa on arviolta n. 10 miljoonaa tupakoitsijaa ja nämä aiheuttivat vuonna 2012 yhteensä 2673 hätäkeskukseen ilmoitettua tulipaloa. Tämä tekee 257 tulipalo vuodessa miljoonaa käyttäjää kohden.

Sähkösavukkeen käyttäjiä samaisessa maassa on 2.1 miljoonaa, mutta näistä aiheutuneita tulipaloja vain keskiarvolta 57 vuodessa. Tämä tekee vain 27 tulipaloa vuodessa miljoonaa käyttäjää kohden, joka on kymmenesosa (10%) tavallisen tupakkatuotteen aiheuttamista tulipaloista.

Lisäksi tupakka on aiheuttanut keskimäärin 8 tulipalokuolemaa, kun sähkösavuke ei ainuttakaan ja tilastoista löytyy sähkösavukkeen sarakkeesta vain yksi vakavat seuraukset aiheuttanut tulipalo.

Tavalisen tupakan ja sähkötupakan aiheuttamat tulipalot

Tavallinen tupakka: 257 tulipaloa per miljoona käyttäjää

Sähkötupakka: 27 tulipaloa per miljoona käyttäjää

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *