Tutkimus: Sähkösavukkeella jopa 21% lopettaa tupakoinnin


International Journal of Environmental Research & Public Health tutki sähkösavukkeen tehoa tupakanpolton lopettamiseen. Tutkimuksessa oli mukana 48 tupakoitsijaa, jotka jaettiin kolmeen eri ryhmään 8 kuukauden ajaksi. Kaksi ryhmää käytti pelkästään sähkösavuketta ja kolmas oli ns. kontrolliryhmä, joka vaihtoi sähkösavukkeeseen 2 kuukauden ajaksi.

Kaikista tutkimuksen osallistujista 21% lopetti kokonaan tupakanpolton testijakson aikana. Kaiken lisäksi 23% vähensi oman tupakanpolttonsa puoleen sähkösavukkeen ansiosta.

Kyseinen tulos antaa osviittaa, että sähkösavuke on moninkertaisesti parempi keino lopettaa tupakointi kuin perinteinen nikotiininkorvaushoito.  Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan nikotiininkorvaushoitotuotteilla lopetusprosentti oli vuoden hoidolla 6.8%. Tosin on syytä ottaa huomioon, että nikotiininkorvaushoitotuotteilla tehdyssä tutkimuksessa mitattiin myös lumevaikutusta ja  kaikista tutkituista 3.3% lopetti tupakoinnin pelkästään lumelääkkeellä. Lumevaikutusta ei mitattu sähkösavukkeita koskevassa tutkimuksessa.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *