Tiedote: Kansalaisten huoli omasta terveydestään 2


Kansanedustajat ovat saaneet runsaasti kansalaispalautetta koskien sähkösavukkeiden kohtelua uudessa tupakkalaissa. On jopa epäilty, että kyse on maksetusta kampanjasta. Tämä ei pidä paikkaansa,sillä kyse on vain siitä, että kansalaisilla on huoli omasta terveydestään.


Tyypillinen sähkösavukkeen käyttäjä on entinen tupakoitsija, joka kokeiltuaan jokseenkin kaikkia muita mahdollisia tapoja lopettaa tupakointi, on onnistunut korvaamaan tappavat savukkeensa suhteellisen haitattomilla sähkösavukkeilla. Kun lainsäädäntö uhkaa hänen savuttomuttaan, terveyttään ja hyvinvointiaan, niin toki hän avaa suunsa. Tässä ei ole kyse mistään mystisestä tupakkateollisuuden tai sähkösavuketeollisuuden kampanjasta vaan maailmanlaajuisesta kansalaisliikkeestä, joka haluaa, että sähkösavukkeita saa käyttää jatkossakin ilman liiallisia rajoituksia, jotka tekevät tupakoinnin korvaamisen sähkösavukkeilla mahdottomaksi.

Ei ole olemassa väärää tapaa lopettaa tupakointi, kukin tekee sen tavallaan ja myös kertoo siitä omalla tavallaan. Kansalaisvaikuttamista sekä satoja kommentteja lopettaneilta löytyy myös esimerkiksi tästä addressista.

Vapers Finland RY on sähkösavukkeen käyttäjien järjestö ja sellaisena toki kehottaa jäseniään ja höyryttelijöitä ylipäänsä tuomaan asiallisesti esille huolensa. Pyrimme nostamaan keskustelun tasoa sähkösavukkeista esimerkiksi kertomalla suomeksi ajantasaisesta tutkimustiedosta ja siten torjumaan perusteettomia huolia ja spekulaatioita, jotka ovat julkisessa keskustelussa valitettavan yleisiä. Esimerkiksi tässä asiavirheiden korjausta Haataiselle sekä analyysi virheellisestä tutkimuksesta.

Yhdistyksellä on noin neljäsataa jäsentä sekä yleisen käytännön mukaan kannattajajäsenyys tarjolla yhteisöille ja yhdistyksen toimintaa on näin päättänyt tukea 8 alan pienyritystä. Yhdistyksen toiminnasta vastuu on varsinaisten jäsenten valitsemalla hallituksella.

Leif Martin
Puheenjohtaja
Vapers Finland RY.


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

2 ajatuksia aiheesta “Tiedote: Kansalaisten huoli omasta terveydestään

 • Juhani Yliruusi

  Tämä lähetetty muutamaan eduskuntaryhmään:Tupakka tappaa

  Tämän tosiasian olemme joutuneet kohtaamaan perheessämme kun pari kuukautta sitten avopuolisoni keuhkoista satunnaistarkastuksen yhteydessä löytyi syöpä jota ei voi leikata eikä sädettää.
  Näinä viikkoina olemme pohtineet moneen kertaan että miten olisi, jos 10-20 vuotta aikaisemmin olisi ollut parempi vaihtoehto tarjolla eikä vasta viime vuosina, nimittäin kaikkien, oikein tehtyjen tutkimusten mukaan parhaaksi korvike vaihtoehdoksi todettu nikotiinin höyryttely. ( Tätähän virheellisesti ja täysin perusteetta kutsutaan sähkötupakoinniksi.)
  Ehkä olisimme säästyneet tältä surulta ja tuskalta, kuka tietää?
  Valtiovalta aivan oikein tekee kaikkensa uuden tupakkalain kera säästääkseen tulevaisuudessa ihmistä näiltä kärsimyksiltä, vai tekeekö?
  Poltettavalle tupakalle on vaihtoehto, Englannin terveysviraston tutkimusten mukaan 95% vaarattomampi, huomaa!! ei vaaraton mutta huomattavasti vaarattomampi, nikotiinin höyryhengitys.
  Mutta mitä tekee hallitus? Menee Tupakka- purutupakka- ja tupakkalaastareitten valmistajien miljoona lobbauksen halpaan ja tekee mahdottomaksi kansalaisen itse valita vaarattomampi vaihtoehto. Kyllä, kyllä ei laki kiellä nikotiinihöyryttelyä, se tekee sen vain käytännössä mahdottomaksi kaikilla niillä täysin järjettömillä rajauksillaan jotka se on lakiin ujuttanut, tai joku hurmahenkinen ”asiantuntija” on ne sinne saanut.
  Toivottavasti jokainen kansanedustaja joka painaa kyseisen lain käsittelyssä ”kyllä” nappia tajuaa samalla antavansa kuolemanrangaistuksen tuhansille tulevaisuuden nikotiiniriippuvaisille. Sekä hyväksyy omaisten hädän ja kärsimyksen.
  Unelma tupakoimattomasta maailmasta on kaunis ja kannatettava, mutta, mutta niin oli sata vuotta sitten toive alkoholittomasta maastakin, ja kuis kävi.

 • Eddie

  Tuli lähetettyä noin kymmennelle kansanedustajalle oma mielipide asiasta, saa nähdä tuleeko vastauksia.