Call to Action: Tupakkalain käsittely lähestyy! 10


Uuden tupakkalain julkistaminen ja käsittely lähestyy, vielä on mahdollisuus ottaa kantaa, jotta saat mielipiteesi kuuluviin kun asiaa käsitellään. Höyryttely-yhteisöissä on kiertänyt listaa kansanedustajien sähköpostiosoitteista, jotka voi suoraan kopioida ja lähettää omalle kansanedustajille tai kaikille kerralla kommenttia. Lisäämme osoitteet tämän artikkelin loppuun, jolloin listan jakamisesta tulee helpompaa.

Kirjoittaessasi muista ennenkaikkea asiallisuus!

– Oma tarina on tärkein osa. Tupakointihistoria, mitä muita tuotteita olet kokeillut, miten höyryttelyyn vaihtaminen on vaikuttanut olotilaasi ja terveyteesi ja niin edelleen.

– Pidä viesti yksinkertaisena, jotta kantasi tulee selvästi esille. Loppuun voi laittaa vaikka linkkejä joista saa lisätietoa tutkimuksien ja artikkelien muodossa. Myös esimerkiksi yhdistyksen infolehtistä ja lakiehdotuksen lausuntoa saa jakaa.

– Toivoisimme ennenkaikkea ajatuksia makuainekiellosta ja etämyyntikiellosta, mutta jos joku tietty osa-alue tuntuu henkilökohtaisesti tärkeältä niin tottakai siitä kannattaa mainita.

Päivitys 12.02.2016 klo 18:15: Haluaisimme muistuttaa että koska kansanedustajille tulee paljon viestejä, pitäisitte kannanottone lyhyenä ja ytimekkäänä sekä tietysti kohteliaana. Pyytäisimme ettei vastausviestejä mielellään ryhdyttäisi julkisesti puimaan. On myös tärkeää että kerrotte asianne omin sanoin!

 

Tässä lista sähköpostiosoitteista:

touko.aalto@eduskunta.fi, anders.adlercreutz@eduskunta.fi, olavi.ala-nissila@eduskunta.fi, outi.alanko-kahiluoto@eduskunta.fi, mikko.alatalo@eduskunta.fi, li.andersson@eduskunta.fi, sirkka-liisa.anttila@eduskunta.fi, paavo.arhinmaki@eduskunta.fi, anne.berner@eduskunta.fi, eva.biaudet@eduskunta.fi, thomas.blomqvist@eduskunta.fi, juho.eerola@eduskunta.fi, markku.eestila@eduskunta.fi, simon.elo@eduskunta.fi, ritva.elomaa@eduskunta.fi, eeva-johanna.eloranta@eduskunta.fi, tiina.elovaara@eduskunta.fi, sari.essayah@eduskunta.fi, maarit.feldt-ranta@eduskunta.fi, tarja.filatov@eduskunta.fi, sanni.grahn-laasonen@eduskunta.fi, jukka.gustafsson@eduskunta.fi, maria.guzenina@eduskunta.fi, tuula.haatainen@eduskunta.fi, haavisto@fin.la, carl.haglund@eduskunta.fi, pertti.hakanen@eduskunta.fi, teuvo.hakkarainen@eduskunta.fi, hanna.halmeenpaa@eduskunta.fi, timo.harakka@eduskunta.fi, harry.harkimo@eduskunta.fi, satu.hassi@eduskunta.fi, lasse.hautala@eduskunta.fi, hannakaisa.heikkinen@eduskunta.fi, timo.heinonen@eduskunta.fi, eero.heinaluoma@eduskunta.fi, anna-maja.henriksson@eduskunta.fi, reijo.hongisto@eduskunta.fi, petri.honkonen@eduskunta.fi, hannu.hoskonen@eduskunta.fi, laura.huhtasaari@eduskunta.fi, susanna.huovinen@eduskunta.fi, antti.hakkanen@eduskunta.fi, katja.hanninen@eduskunta.fi, lauri.ihalainen@eduskunta.fi, olli.immonen@eduskunta.fi, ari.jalonen@eduskunta.fi, marisanna.jarva@eduskunta.fi, harri.jaskari@eduskunta.fi, kalle.jokinen@eduskunta.fi, kauko.juhantalo@eduskunta.fi, arja.juvonen@eduskunta.fi, heli.jarvinen@eduskunta.fi, antti.kaikkonen@eduskunta.fi, timo.kalli@eduskunta.fi, anne.kalmari@eduskunta.fi, ilkka.kanerva@eduskunta.fi, toimi.kankaanniemi@eduskunta.fi, ilkka.kantola@eduskunta.fi, emma.kari@eduskunta.fi, mika.kari@eduskunta.fi, johanna.karimaki@eduskunta.fi, jyrki.kasvi@eduskunta.fi, elsi.katainen@eduskunta.fi, niilo.keranen@eduskunta.fi, anneli.kiljunen@eduskunta.fi, krista.kiuru@eduskunta.fi, pauli.kiuru@eduskunta.fi, kimmo.kivela@eduskunta.fi, esko.kiviranta@eduskunta.fi, anna.kontula@eduskunta.fi, jukka.kopra@eduskunta.fi, timo.korhonen@eduskunta.fi, susanna.koski@eduskunta.fi, hanna.kosonen@eduskunta.fi, kari.kulmala@eduskunta.fi, katri.kulmuni@eduskunta.fi, antti.kurvinen@eduskunta.fi, suna.kymalainen@eduskunta.fi, mikko.karna@eduskunta.fi, seppo.kaariainen@eduskunta.fi, jaana.laitinen-pesola@eduskunta.fi, annika.lapintie@eduskunta.fi, antero.laukkanen@eduskunta.fi, sanna.lauslahti@eduskunta.fi, eero.lehti@eduskunta.fi, rami.lehto@eduskunta.fi, elina.lepomaki@eduskunta.fi, jari.leppa@eduskunta.fi, jari.lindstrom@eduskunta.fi, antti.lindtman@eduskunta.fi, mika.lintila@eduskunta.fi, maria.lohela@eduskunta.fi, markus.lohi@eduskunta.fi, anne.louhelainen@eduskunta.fi, mats.lofstrom@eduskunta.fi, eeva-maria.maijala@eduskunta.fi, sanna.marin@eduskunta.fi, pirkko.mattila@eduskunta.fi, leena.meri@eduskunta.fi, krista.mikkonen@eduskunta.fi, silvia.modig@eduskunta.fi, sari.multala@eduskunta.fi, markus.mustajarvi@eduskunta.fi, kai.mykkanen@eduskunta.fi, riitta.myller@eduskunta.fi, jari.myllykoski@eduskunta.fi, jani.makela@eduskunta.fi, outi.makela@eduskunta.fi, lea.makipaa@eduskunta.fi, merja.makisalo-ropponen@eduskunta.fi, hanna.mantyla@eduskunta.fi, martti.molsa@eduskunta.fi, mika.niikko@eduskunta.fi, jussi.niinisto@eduskunta.fi, ville.niinisto@eduskunta.fi, ilmari.nurminen@eduskunta.fi, mikaela.nylander@eduskunta.fi, mats.nylund@eduskunta.fi, pentti.oinonen@eduskunta.fi, johanna.ojala-niemela@eduskunta.fi, petteri.orpo@eduskunta.fi, sirpa.paatero@eduskunta.fi, tom.packalen@eduskunta.fi, markku.pakkanen@eduskunta.fi, aila.paloniemi@eduskunta.fi, olli-poika.parviainen@eduskunta.fi, ulla.parviainen@eduskunta.fi, mauri.pekkarinen@eduskunta.fi, aino-kaisa.pekonen@eduskunta.fi, jaana.pelkonen@eduskunta.fi, arto.pirttilahti@eduskunta.fi, tuomo.puumala@eduskunta.fi, juha.pylvas@eduskunta.fi, sari.raassina@eduskunta.fi, mika.raatikainen@eduskunta.fi, antti.rantakangas@eduskunta.fi, nasima.razmyar@eduskunta.fi, olli.rehn@eduskunta.fi, juha.rehula@eduskunta.fi, antti.rinne@eduskunta.fi, paula.risikko@eduskunta.fi, jari.ronkainen@eduskunta.fi, markku.rossi@eduskunta.fi, veera.ruoho@eduskunta.fi, leena.meri@eduskunta.fi, wille.rydman@eduskunta.fi, joona.rasanen@eduskunta.fi, paivi.rasanen@eduskunta.fi, vesa-matti.saarakkala@eduskunta.fi, annika.saarikko@eduskunta.fi, pertti.salolainen@eduskunta.fi, kristiina.salonen@eduskunta.fi, hanna.sarkkinen@eduskunta.fi, sari.sarkomaa@eduskunta.fi, arto.satonen@eduskunta.fi, sami.savio@eduskunta.fi, mikko.savola@eduskunta.fi, matti.semi@eduskunta.fi, juha.sipila@eduskunta.fi, saara-sofia.siren@eduskunta.fi, ville.skinnari@eduskunta.fi, timo.soini@eduskunta.fi, joakim.strand@eduskunta.fi, alexander.stubb@eduskunta.fi, eero.suutari@eduskunta.fi, satu.taavitsainen@eduskunta.fi, katja.taimela@eduskunta.fi, martti.talja@eduskunta.fi, mari-leena.talvitie@eduskunta.fi, sari.tanus@eduskunta.fi, ville.tavio@eduskunta.fi, sampo.terho@eduskunta.fi, kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi, lenita.toivakka@eduskunta.fi, jani.toivola@eduskunta.fi, maria.tolppanen@eduskunta.fi, kari.tolvanen@eduskunta.fi, ari.torniainen@eduskunta.fi, erkki.tuomioja@eduskunta.fi, tytti.tuppurainen@eduskunta.fi, kaj.turunen@eduskunta.fi, tapani.tolli@eduskunta.fi, kari.uotila@eduskunta.fi, jutta.urpilainen@eduskunta.fi, matti.vanhanen@eduskunta.fi, juhana.vartiainen@eduskunta.fi, antero.vartia@eduskunta.fi, mirja.vehkapera@eduskunta.fi, anu.vehvilainen@eduskunta.fi, pia.viitanen@eduskunta.fi, sofia.vikman@eduskunta.fi, eerikki.viljanen@eduskunta.fi, anne-mari.virolainen@eduskunta.fi, ville.vahamaki@eduskunta.fi, mikko.karna@eduskunta.fi, harry.wallin@eduskunta.fi, stefan.wallin@eduskunta.fi, sinuhe.wallinheimo@eduskunta.fi, ozan.yanar@eduskunta.fi, ben.zyskowicz@eduskunta.fi, peter.ostman@eduskunta.fi


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

10 ajatuksia aiheesta “Call to Action: Tupakkalain käsittely lähestyy!

 • Juho

  Postia kansanedustajalle on nyt lähetetty, onko siitä apua kuka tietää mutta yritetty ainakin on !

 • Boris Henriksson

  Olen tupakoinnut 15 vuotta ja siinä välillä lopettanut ja aloittanut uudestaan.Kokeilin aikoinaan nikotiini purkkaa ja nikotiini laastareita mutta niistä ei ollut mitään apua.Viime vuoden kesällä ostin tämän sähkö savuke höyrystimen niin jäi heti oikea tupakka pois eikä oo tehnyt mieli polttaa yhtään oikeaa tupakkaa.Vointi ollut myös huomattavasti parempi tällä sähkö savukkeella.Jopa WHO järjestö suosittelee näitä sähkö höyrystimiä koska on todettu että syöpään sairastumiseen vähenee ja kuolleisuus.Sen takia toivon että nykyinen laki säilyy että höyrustimiin saa ostaa makutiivisteitä ja nikotiiniä suomesta sekä ulkomailta.Sähkösavuke ei haise pahalle niin kuin tupakka ja siinä ei ole myrkkyjä.Jos 18 vuotiaat haluavat polttaa niin sen takia sähkösavukkeen lakia ei tulisi muuttaa ja kuka sähkö höyrystintä haluisi polttaa jos ei saa käyttää makutiivistettä.

 • Toni

  Pistetty pitkä mutta ytimekäs maili omista kokemuksista ja harras toive lukea linkattu lausunto lakiehdotuksesta.

 • Niko Mattila

  Olen polttanut normaalia röökiä reilu 15 vuotta ja kokeillut kaikenmaailman nikotiinipurkat ja laastarit…ei auta. Röökin hinta suomessa aivan liian kallista. Älkää nyt viitsikö viedä ihmisiltä pois tätä harrastusta, kun ette asiasta mitään tiedä. Te oikeastaan itse olette tämän aiheuttanut nostamalla normaali tupakan hintaa. Voin höyryttelyn ansiosta paremmin niin fyysisesti kuin henkisestikin, kun rahaa jää muuhunkin.

 • Juho kotilainen

  Sähkötupakka on auttanut minua tupakan lopettamiseen. Se on parantanut elämänlaatua kun on vienyt pois tupakasta aiheuttuneet haitat kuten yskän ja hengitys oireet. Eikä sähkötupakka ole tuonut minkäänlaisia uusia oireita. Nikotiini pitoisuuus on pienentynyt huomattavasti. P.s miksi kieltää loistava korvike

 • A.R

  Kyseinen harrastus on saanut minut irtautumaan tupakasta, joka on auttanut elämääni paljon fyysisellä tasolla. Ei ole ollut enää hengitysongelmia. Sähkötupakointihan toimii kuin höyryhengitys, jota jopat lääkärit suosittelevat hengitysteiden pysyvän auki. Sähkötupakka siis auttaa ihmistä pysymään terveenä ja kyseiset laitteet eivät ole vaarallisia kunhan lukee niiden käyttöohjeet ja tietää akkujen toiminnosta. Ainoa laki jonka tahtoisin kyseiselle harrastukselle on, että ikäräjä 18v.

 • heidi

  Pidän tämän lyhyenä. Olen polttanut noin 10 vuotta. hankin sähkötupakan ja rööki jäi pois. nikotiini määräkin on vähäinen. rahat säästyy ja myrkyt jää pois. vaikka tulis mitä maailman tutkimuksia nii kyllä höyryttelijät ite tietää onko hyvä vai ei. eikö mekin kuuluta kansaan jota pitää kuunnella.

 • atte metsätanta

  Ei mitää sähkötupakka lakia antakaa asian olla älkääkä puuttuko yhtää!!!

 • William flinck

  Kieltää tupakka ennen sähkötupakat, tavalliset tupakaa on pahaa ympäristöön kun kaikki heität ne maahan, mut sähkötupakka on paljon parempaan ympäristöön